Reklam
token-small-image

Polkadot

token-small-image

Ethereum

token-small-image

Bitcoin

token-small-image

Xrp

token-small-image

Cardano

Cryptoviking spaceship

Välkommen till CryptoViking!


Det har säkert inte undgått dig att krypto har blivit en allt hetare investeringsobjekt för många svenskar och intresset stiger hela tiden. Men trots ökat intresse har vi märkt att det inte finns någon bra sida som berättar lättfattat och grundligt om krypto och därför har vi startat CryptoViking. Här hittar du allt möjligt som har att göra med krypto, blockkedjor, NFT och senaste nyheter från kryptovärlden. Våra artiklar passar både till dig som är nybörjare och till dig som redan har en del erfarenhet av den digitala världen.

Vad är Kryptovaluta?
Läs mer
viking_astronout

Bitcoin

Digitala valutan Bitcoin fungerar som en betalningsmetod utan en tredje parts inblandning, transaktionerna genomförs snabbt och utan inblandning av några myndigheter. Det speciella med Bitcoins är att det har ett tak på 21 miljoner. Idag är Bitcoin en värdebärare och kallas av många för det digitala guldet.

Alternatives coins

Kryptovalutor som inte är Bitcoin kallas för alternativa kryptovalutor eller altcoins. Idag finns över 10,000 alternativa tokens och nya kommer ut hela tiden. Ett efterfrågat alternativ coin är Ethereum pga dess smarta kontrakt. Vid investering i altcoins gäller det att kolla upp den noga så man inte råkar ut för scam.

Stablecoins

En kryptovaluta med ett stabilt värde kallas för Stablecoin. För att värdet ska vara stadigt backas Stablecoinet upp av en värdebärare som till exempel någon ädelmetall (ofta guld) och fiatpengar (där dollarn är den populäraste garanten). Även Sverige planerar att lansera en stablecoin, den så kallade e-kronan.Krypto snabbguide

Det kan vara svårt att veta var man ska börja med när man vill börja investera i kryptovaluta. För att du lättare ska kunna komma igång har vi skapat den här kryptosnabbguiden.

    Första och viktigaste steget är att välja en pålitlig Crypto Exchange.

  • Det finns många olika sorters aktörer inom krypto och tyvärr finns där även en del bedrägeribolag som man måste se upp med. Innan du bestämmer dig för en Crypto Exchange ta reda på så mycket du kan om bolaget. Vi själva på CryptoViking använder Bybit.com och Crypto.com och som vi hittills är nöjda med.
  • När du har valt din handelsplattform behöver du bevisa vem du är och det gör du igenom att skicka in en del dokument som bestyrker din identitet och var du är bosatt.

Vi vill än en gång uppmana till noggrann research innan du väljer kryptomäklare. Om du blir kund hos Crypto.com eller Bybit.com via vår webbplats får vi en bonus för det.

banner big

    Vad händer efter att man har köpt sina krypto tokens?

  • Du kan välja mellan att ha kvar dina krypto på mäklarplattformen. Många mäklare erbjuder ett slags räntekonto så att du kan få ränta på din kryptovaluta.
  • Tänk på att en Crypto Exchange inte är det säkraste sättet att förvara sina krypto tokens på!

För att sova gott om natten och veta att dina krypto är säkra rekommenderar vi att du skaffar dig en hardware wallet.
En av de största leverantörerna är Trezor och Ledger.

Vi på CryptoViking använder Ledger.

Tips 💡

  • Tänk på att inte överhandla! Det kan leda till att du tar hastiga beslut som senare visar sig vara mindre bra. Handla aldrig för mer än du kan avvara! Kryptomarknaden kan vara mycket volatil med stora kursändringar.
  • Se till att läsa och studera själva kryptovalutan som du är intresserad av! Ju mer fakta du har om kryptot och marknaden desto smartare beslut kommer du att ta när det går upp och ner på marknaden.

Bli en mästare på att analysera marknaden

Tradingview

För att du ska lyckas med dina krypto är det bra om du avsätter tid till att följa utvecklingen på kryptomarknaden. I början kan det vara förvirrande att se graferna och tabellerna på Tradingview, men efter ett tag kommer du att upptäcka att du har börjat göra mer djupgående analyser.

Tradingview är ett socialt nätverk för handlare och investerare från hela världen där du kan ta del av andras erfarenheter och bli säkrare i din roll som kryptohandlare.

Crypto Exchanges
Läs mer om Crypto exchanges
token token token token token