Reklam

Crypto.com i Sverige 2022

Letar du efter en pålitlig kryptovaluta plattform? Kolla då in Crypto.com! Du kan handla med över 200 kryptovalutor till konkurrenskraftiga priser. Du kan även ansöka om Cryptos eget kontokort och få 8 % cashback på det du har spenderat, få kryptolån utan kreditprövning, tjäna upp till 14,5 % ränta på krypto och 14 % ränta i stablecoins och så klart erbjuder crypto.com en plånbok så att du kan förvara dina krypto säkert och tryggt.

Crypto.com har på den senaste tiden fått många nya kunder och skådespelare som Matt Damon har gjort, och gör fortfarande, reklam för företaget som är verksamt i över 90 länder. Nu kan även svenska kryptosparare bli kunder hos företaget och ta del av deras tjänster.

 

Crypto.com app

Givetvis finns Crypto.com som app och är tillgänglig i både Android och iOS-enheter. Appen är enkel att använda och du får lätt överblick på din portfölj, det är lätt att orientera sig på appen och framför allt är designen stilig. Även diagrammen syns bra på appen så att du lätt kan följa utvecklingen.

Nackdelen med appen är att den lätt blir överbelastad och kan då upplevas som en aningen trög.

 

Tjäna på dina krypto

Du kan tjäna bra ränta genom att deponera krypto på kontot. Företaget ger dig ränta, upp till 14 %, på många olika sorters krypto och du kan välja att deponera under en månad, tre månader eller flexibelt. Det finns ett minsta antal som man måste sätta in beroende på kryptot. 

Att deponera krypto är ett bra sätt att låta kryptot jobba för dig om du är säker på att du inte behöver dem på ett tag. På Crypto.som kan du i en enkel tabell fylla i hur mycket du vill deponera och sedan se hur mycket du tjänar på det. 

Räntan är mycket högre än på ett konto med vanliga pengar, men tänk på att kryptomarknaden är volatil och kurserna rör sig både uppåt och neråt i snabb takt, vilket gör att kryptosparande är förenat med risk.

 

Supercharger

På plattformen Supercharger, en likviditetsutvinningsplattform för DeFi-tokens, hos Crypto.com kan du låsa CRO (som förresten är Crypto.coms eget krypto) och få belöningar i form av annat krypto. (Det fina är att du kan när som helst ta ut dina CRO.) När du låser dina CRO får du likviditetspoäng.

Om du vill delta behöver du vara varse om de sex faserna:

 1. Crypto.com går ut med datum för lansering av en ny Supercharger-pool.
   
 2. Laddningsperioden börjar och den minsta insättningen är 100 CRO.
   
 3. Laddningsperioden slutar.
   
 4. Godkännande perioden börjar.
   
 5. Fördelningsperioden på 30 dagar börjar när laddningsperioden är över. Belöning betalas ut dagligen och baseras på likviditeten som ges under insättningen. Det är viktigt att du går in och godkänner utbetalningen för annars förlorar du en del av belöningen.
   
 6. Fördelningsperioden slutar.

Supercharger är till för dig som vill låta dina CRO arbeta för dig så att du kan tjäna nya kryptomynt istället för att bara låta CRO sitta på ett konto och inte ge någon ränta/belöning.
 

Crypto.coms virtuella plånbok

Skaffa en säker virtuell plånbok hos Crypto.com! Du kan välja mellan två sorters plånböcker. Du kan låta en mäklare lagra dina krypton och är det enklaste om du är nybörjare inom branschen. Om du däremot väljer den andra sortens plånbok får du själv ta kontrollen över krypterade nycklar/koder som skyddas av biometrisk och två-faktorautentisering. Fördelen med egna nycklar är att ingen annan har åtkomst till dina krypto.

Oavsett plånboksform får du tillgång till flera DeFi-tjänster, bland annat kan du köpa och sälja krypto, analysera diagram och statistik och göra transaktioner.

 

Crypto.com exchange

När du handlar med krypto gäller det att ha tillgång till en pålitlig, säker och lättanvänd handelsplattform eller börs som vissa kallar det. Innan du bestämmer dig för en exchange är det bra att ta en titt på vilka tjänster de erbjuder, kostnaderna för dessa och hurdan säkerheten är. 

Det är bra att känna till de olika sorters handelssätten och vad som skiljer dem åt:
 

Spot-trading 

På en spot-trading plattform handlar du till det aktuella värdet och får omgående tillgång till det köpta kryptot. Du kan endast handla för pengar som du har tillgängligt just då. Det går med andra ord inte att köpa på hävstång eller kredit. När du har lagt in en köporder för du över pengarna och får därefter kryptot överförd. För varje transaktion du gör tar plattformen ut en transaktionsavgift.

 

Margin-trading-plattform

Margintrading, eller marginalhandel på svenska, fungerar annorlunda än spothandel. Om du vill köpa för mer än du har råd med kan du låna från en tredje part (givetvis mot ränta). Fördelen med detta är att du kan öka vinsterna då du har mer krypto, men om kursen går åt fel håll kan du förlora merparten av din investering eller i värsta fall allt.

 

Handel med derivat

Derivat-handel går ut på att du spekulerar på kryptots framtida värde, som kan gå upp eller ner. Du äger inte det underliggande kryptot utan gissar på hur ett kryptos prisrörelser kommer att te sig inom en viss tid.


 

Crypto.coms support

Vid behov av hjälp eller funderingar är det bara att kontakta supporten via mail eller livechatt. För det mesta kommer svar inom kort, men vid anhopningar kan det dröja några minuter. Tyvärr finns ingen svensktalande hjälp att få utan du måste klara dig på engelska.

Det finns även en omfattande FAQ som lönar sig att titta igenom innan du kontaktar supporten då chansen är stor att du hittar svaren där.

 

Crypto.coms avgifter

Företaget tar inte ut några avgifter är du skickar krypto till en Crypto.com-användare eller till ditt eget Crypto-konto, men en liten avgift tas ut om du skickare det till en extern mottagare. När du gör en transaktion är avgiften utsatt så att du enkelt kan se hur mycket du betalar för tjänsten. Tänk på att din bank kan ta ut en förmedlingsavgift för valutaväxlingen och detta är inget som Crypto.com kan påverka.

Avgifter ändras med tiden och för att du ska få det senaste om vilka avgifter som gäller kan du gå in på Crypto.coms app under avsnittet ”avgifter”.

 

Crypto.coms betalkort

För att lätt och smidigt komma åt dina kryptotillgångar är ett betalkort för krypto att föredra. 

Crypto.com erbjuder sina kunder ett visa-kort utan avgift. När du säljer av krypto konverteras värdet till respektive lands valuta och sätts in på ditt visa-kort. Det går även att sätta in fiat-valuta (riktig valuta) på kortet. När det finns pengar på kortet kan du använda det på alla de ställen som accepterar VISA som betalning. Du kan aldrig överskrida det beloppet som finns på ditt visa-konto. 

Det finns fem olika debitkort och ju mer pengar du har på kortet desto finare erbjudanden får du.

 • Midnights Blue

            På kontot kopplat till kortet: 0 €

CRO-belöning ligger på 1 %.

Kostnadsfria uttag i bankomat: 200 €.

Gratis valutaväxlingstransaktioner per månad: max 2 000 €

 

 • Royal Indigo & Jade Green

På kontot kopplat till kortet: minst 3 500 € 

CRO-belöning ligger på 3 %.

Kostnadsfria uttag i bankomat: 800 €.

Gratis valutaväxlingstransaktioner per månad: max 10 000 €


 

 • Frosted Rose Gold & Icy White

  På kontot kopplat till kortet: minst 35 000 €.

CRO-belöning ligger på 5 %. 

Kostnadsfria uttag i bankomat: 800 €.

Gratis valutaväxlingstransaktioner per månad: max 15 000 €


 

 • Obsidian

På kontot kopplat till kortet: minst 350 000 €.

CRO-belöning ligger på 8 %. 

Kostnadsfria uttag i bankomat: 1 000 €.

Gratis valutaväxlingstransaktioner per månad: obegränsat
 

Kortinnehavarna till alla korten, förutom Midnight Blue får även bonus från olika prenumerationstjänster som Spotify. Och ju bättre kort du har får du även bonus från andra företag som Netflix och Prime för att nämna två.

 

Hur man ansöker om Crypto.coms debitkort

För att kunna ansöka om ett Crypto.com-kort behöver du inneha CRO-tokens i minst sex månader. 

Börja med att registrera dig för App-konto hos Crypto.com och köp därefter den mängd CRO som behövs för det kort du vill ansöka om. Sätt in dina nyförvärvade CRO i din kryptoplånbok i appen. När du har kommit så här långt är det dags att ansöka om kortet och sedan vänta på att din ansökan godkänns.

 

Hur köper man CRO?

 • Öppna ett handelskonto hos Crypto.cpm
   
 • Slutför registreringsprocessen.
   
 • Välj betalningsmetod.
   
 • Välj CRO.
   
 • Ange summa och godkänn.
   
 • Sedan är BNB tokens i din Exchange wallet under spot kategorin.

Köp CRO via Crypto.com

Handla inte mer än vad du har råd att förlora.
 

Sammanfattning

Crypto.com har på få år blivit en populär kryptoplattform och det är inte undra på då plattformen är trygg och lättanvänd med många bra tjänster, allt finns under ett tak. Betalkorten som Crypto.com erbjuder underlättar transaktioner och man slipper krånglet med de vanliga bankerna. 

Det kommer knappast att bli en överraskning om Crypto.coms plattform kommer att bli en av de största inom en snar framtid.

 


token token token token token

Crypto Exchanges


CryptoViking.se Control + D

Decentralized E-wallets
Metamask-logo Metamask Guide Metamask-logo Phantom Guide
Handla krypto via Bybit.com Handla krypto via Crypto.com

Hur köper man kryptovaluta❓ Läs mer
Senaste nytt hos CryptovikingCryptoViking writer

Populära artiklar
Läs om NFT
Bitcoin logo

Mer om Ethereum
Läs om Krypto Staking
Se fler artiklar