Reklam
kryptovalutaplanbok

Kom igång med Metamask

Metamask är en decentraliserad plånbok som är enkel och smidigt att förvara krypto i. Endast du har tillgång till din plånboks nycklar och därför är det upp till dig att spara koderna på ett säkert ställe så att de inte kommer på villovägar. Gör gärna en kopia av koderna för att ha två gömställen i fall du skulle tappa bort ena lappen.

Med ett MetaMask-konto kan du även tjäna mera krypto genom att koppla upp kontot till en staking pool. Det är smart att låta krypton jobba för dig utan att du behöver anstränga dig.


Hur laddar man ner MetaMask?

Genom att följa instruktionerna i den här guiden kan du snabbt och enkelt ladda upp den digitala plånboken MetaMask som används för Ethereum-krypto.

Finns även för ios och android


För att skapa dig en MetaMask-plånbok måste du först ladda ner själva programvaran från Metamask.io.

Ladda ner MetaMask

Hur skapar man att MetMask konto?

Nu har turen kommit till att skapa ett lösenord för ditt MetaMask-konto. Lösenordet ska vara på minst åtta karaktärer. Se till att skapa ett säkert lösenord med både stora och små bokstäver, nummer och specialtecken.


Vad är Metamask seed phrase?

Du kommer därefter att automatiskt få en seed phrase som är en återställningsfras och den ska du spara på ett säkert ställe. Ifall du skulle ha oturen att tappa eller glömma ditt kontos lösenord kan du återställa det med hjälp av seed phrase som är din personliga nyckel. Tänk på att förvara återställningsfrasen på ett säkert ställe och lämna aldrig ut det till någon!

Om du skulle bli av med både ditt lösenord och frasen har du längre ingen möjlighet att logga in på ditt MetaMask-konto, vilket betyder att du inte kan komma åt dina krypto.


Hur återställer man Metamask konto?

När du skapade ditt MetaMask-konto fick du en återställningsfras (Seed Phrase) och denna ska du använda om du har glömt ditt lösenord eller har installerat MetaMask i en ny enhet. När du har angett återställningsfrasen kan du skapa ett nytt lösenord till ditt MetaMask-konto.

Går det att förvara Bitcoin på ett MetaMask-konto?

Många undrar om Bitcoin går att förvara i MetaMask och tyvärr så är det inte möjligt då MetaMask är en Ethereum baserad plånbok. För att kunna förvara sina Bitcoin i ett Metamask konto så måste man ha en Wrapped Bitcoin som är baserad på en ERC-20 pollett. På det visset kan du sedan förvara dina Bitcoin i din MetaMask-konto.


Sammanfattning

Det finns olika sorters virtuella plånböcker och oavsett vilken du väljer ska du vara medveten om att en digital plånbok är lika stöldbegärlig som en fysisk plånbok. Se till att du skyddar ditt lösenord och seed phrase så att de inte hamnar i orätta händer och tänk på att aldrig ge ifrån dig dessa!


token token token token token

Crypto Exchanges


CryptoViking.se Control + D


Handla krypto via Bybit.com Handla krypto via crypto.com

Hur köper man kryptovaluta❓ Läs mer
Senaste nytt hos CryptovikingCryptoViking writer

Populära artiklar
Läs om NFT
Bitcoin logo

Mer om Ethereum
Läs om Krypto Staking
Se fler artiklar