Reklam
Nyheter
Publicerad Jan 15 2023 12:33

Binance har registrerats som finansiellt institut av Finansinspektionen

Världens största kryptobörs Binance, grundat av kanadensisk-kinesiske Changpeng Zhao, har godkänts som ett finansiellt institut av Finansinspektionen 10 januari 2023. Detta betyder att Binance är nu auktoriserad i sju EU länder (Cypern, Frankrike, Italien, Litauen, Polen, Spanien och Sverige) och femton jurisdiktioner över hela världen. 

En registrering betyder inte att Binance står under Finansinspektionens tillsyn, men den ger FI rätt att kontrollera att företaget följer reglerna om penningtvätt och att FI får göra en årlig prövning av företagets ägare och ledning. 

Enligt Roy van Krimpen från Nordics och Benelux Lead är registreringen av Binance Nordic resultatet av många månaders hårt arbete och man kommer att följa både lokala och EU-lagar och man har antagit risk- och AML-policyer. Företaget kommer att anställa lokal personal i Sverige och erbjuda utbildning inom krypto.

 

Lättare att handla på Binance för svenska kunder

För svenska kunder är detta bra nyheter för de får tillgång till allt som Binance har att erbjuda och inkluderar bland annat köp och sälj av krypto med euro, NFT marknadsplats, fantokens, marginalhandel, spothandel, BNB vault, autoinvest, sparande, Launchpad, Launchpool, insats via Binace Earn, Binance Pay, Binance Pool och Binance Visakort. De nyss nämnda har kunder i Sverige kunnat ta del av tidigare, men nu är skillnaden att de skyddas av svenska lagar och regler.

Men en sak skiljer sig från andra registrerade finansiella institut i Sverige och Binance och det är att det inte finns någon insättningsgaranti för Binance kunder. 

Tidigare har många kunder klagat på att det har varit svårt att göra överföringar från svenska bankkonto till Binance och i vissa fall har kunders konton blivit spärrade på grund av misstänkt penningtvätt. I och med registreringen hoppas man nu att kunderna ska slippa få sina konton spärrade av myndigheter. Enligt FI är det upp till de enskilda svenska bankerna att avgöra om de godtar en överföring.

Binance ledning har inte sagt någonting om man i framtiden kommer att ansöka om fullt tillstånd. 


Läs mer om Binance


token token token token token

Crypto Exchanges


CryptoViking.se Control + D

Senaste nytt hos CryptovikingCryptoViking writer

Populära artiklar
Läs om NFT
Bitcoin logo

Mer om Ethereum
Läs om Krypto Staking
Se fler artiklar


Decentralized E-wallets
Metamask-logo Metamask Guide Metamask-logo Phantom Guide
Handla krypto via Binance Handla krypto via Crypto.com

Hur köper man kryptovaluta❓ Läs mer