Reklam
Nyheter
Publicerad May 21 2022 17:37

Ethereum på väg mot en grönare framtid

Ethereum ska bli ”grönare” genom ett byte av konsensusmekanismen från ett proof of work (PoW) till ett proof of stake (PoS). Fördelen med PoS är att investerare kommer tjäna på detta då de kommer att kunna validera transaktioner (och ersättas för det), istället för miners som är i fallet med proof of work-modellen.

Många kritiker har beskyllt kryptobranschens mining för att slösa med energi och nu när ett av de största kryptonätverken har tagit steget för en grönare bransch kommer nog fler kryptonätverk att följa efter.

Reklam

 

För att övergången ska gå så smidigt som möjligt kommer Ethereum att använda sig av testnätverket Ropsten Merge i sammanslagningen. Under omställningen, som börjar i juni och ska pågå under några månader, ska omfattande tester göras innan man går live i mainnet. 

För att säkerställa att allt kommer att vara säkert och tryggt för kunder har Ethereum gått ut med buggbelöningar till utvecklare som hittar buggar, fel eller svagheter på Ethereums offentliga testnät och huvudnät. För anmälda fel kommer Ethereum att betala ut upp till 500 000 $ i belöning som betalas ut i antingen ether eller dai.


Den här artikeln är endast i informationssyfte.


token token token token token

Crypto Exchanges


CryptoViking.se Control + D

Senaste nytt hos CryptovikingCryptoViking writer

Populära artiklar
Läs om NFT
Bitcoin logo

Mer om Ethereum
Läs om Krypto Staking
Se fler artiklar


Decentralized E-wallets
Metamask-logo Metamask Guide Metamask-logo Phantom Guide
Handla krypto via Binance Handla krypto via FTX.com

Hur köper man kryptovaluta❓ Läs mer