Reklam
Nyheter
Publicerad May 22 2023 14:19

Ethereum Staking får vind i seglen efter Eth 2.0 uppgraderingen

Ethereum genomförde nyligen sin uppgradering Shanghai/Shapella, vilket har varit revolutionerande för dess investerare. Hur påverkar detta staking?

Framgångsrik uppgradering, men priserna sjunker Denna oerhört viktiga uppgradering, som implementerades för över en månad sedan, gör det möjligt för ETH-aktörer att låsa upp sina mynt och bidra till att öka likviditeten på Ethereums nätverk. Den ökade likviditeten fungerar också som en katalysator för att stimulera utvecklarnas kreativitet genom de nya möjligheter som diversifierade lösningar erbjuder.

Men allt är inte positivt, då värdet på Ether har minskat med 14 % på en månad trots att det har ökat med över hälften sedan januari i år. Marknadsanalytiker tillskriver dessa svängningar till investerarnas känslor kring potentiella ekonomiska nedgångar på grund av recessionsrisker och oro över den amerikanska bankkrisen.

 

Staking-aktiviteten överträffar förväntningarna

Staking-aktiviteten har överträffat förväntningarna. Enligt BeaconScan är nu över 18,5 miljoner ethermynt insatta, och det finns cirka 702 000 validerare som deltar i nätverket och tjänar en genomsnittlig avkastning på cirka 5,5 %. Följaktligen, med ökade avgifter på nätverket, drar intressenter nytta av högre avkastning, som för närvarande är på sin topp under det senaste året.

Värdet på insatt ether har ökat betydligt samtidigt som det totala utbudet har minskat kraftigt. Denna trend har fått många investerare att betrakta staked ETH som en värdig rival till amerikanska statsobligationer, eftersom det erbjuder en motsvarande avkastning på 5 % med en kortare löptid på mindre än 30 dagar.

Tidigare fanns det en väntetid för att ta ut ether, men nu är väntetiden noll dagar, och att delta i staking innebär endast en väntetid på 30 dagar. Denna utveckling överträffade förväntningarna för en månad sedan.

Samtidigt som Ethereum-avgifterna har stigit markant, har staked Ether också ökat betydligt, vilket ger högre avkastning för investerare. Dessutom har införandet av Shapella lett till en anmärkningsvärd ökning av nya stakers på nätverket.

Antalet unika stakers har ökat med cirka 8 % sedan den 12 april, då fler personer visar vilja att låsa upp sina pengar för att få avkastning samtidigt som möjligheterna till uttag hålls öppna.


token token token token token

Crypto Exchanges


CryptoViking.se Control + D

Senaste nytt hos CryptovikingCryptoViking writer

Populära artiklar
Läs om NFT
Bitcoin logo

Mer om Ethereum
Läs om Krypto Staking
Se fler artiklar


Decentralized E-wallets
Metamask-logo Metamask Guide Metamask-logo Phantom Guide
Handla krypto via Binance Handla krypto via Crypto.com

Hur köper man kryptovaluta❓ Läs mer