Reklam
Nyheter
Publicerad Oct 03 2022 13:03

Japanska Bitbank ska snart ha Cardano i sitt utbud

Den auktoriserade japanska kryptobörsen Bitbank har meddelat att man kommer att utöka utbudet av krypton med Cardano (ADA). Handelsplattformen har ännu inte gått ut med det exakta datumet för handel av ADA/JPY-paret utan har bara meddelat att det kommer att ske någon gång i början av oktober 2022. 

Att Bitbank kommer att ha Cardano i sitt utbud betyder att de japanska handlarna kan börja köpa Cardano på en inhemsk kryptobörs istället för att göra sin köp och säljordrar på utländska plattformar. Cardano kallades tidigare för Japanska Ethereum eftersom Cardanos ICO var fokuserad mot den japanska marknaden. Uppskattningsvis 90 % av Cardanos ICO hade japanska ägare. 

I oktober i fjol började den japanska skattemyndigheten utreda om det fanns skattesmitare bland Cardano-handlarna. Efter stickkontroller uppskattar skattemyndighetens utredare att handlarna har ”missat” att anmäla miljontals yen i vinster när de gjort Cardano-affärer på utländska kryptobörser. Den totala transaktionsvolymen är på över 40 miljarder yen, så den japanska skattemyndigheten kommer att få arbeta hårt med att gå igenom alla transaktionerna.

 

Bitbank stödjer många populära krypton

Bitbank, auktoriserad av den japanska Financial Services Agency (FSA) sedan 2017, arbetar hårt för att ge de japanska kunderna möjlighet att gå in i kryptovärlden på hemmaplan. I lanseringen innan Cardano utökade Bitbank sitt kryptoutbud med Dogecoin (DOGE) och Polkadot (DOT) i augusti i fjol. Nu kan japanska kunder handla med totalt 19 olika krypton på Bitbanks plattform.

 

Japanska marknaden har öppnat upp för krypton

Den japanska marknaden har sakta men säkert öppnats upp för krypton och Japan Virtual and Crypto Asset Exchange Association (JVCEA) har gått ut med en lista över så kallade tokens som är godkända att handla med i Japan. Med på listan finns till exempel Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Stellar (XLM) och XRP.

Inom Strategic Business Innovator Group (SBI), ett finansiellt tjänsteföretag i Tokyo, tror man att till år 2025, då Osaka Expo ska hållas, kommer de flesta bankerna att hantera XRP. Företagets VD Yoshitaka Kitao har uppgett i en intervju att nedgången på kryptomarknaden är bara tillfälligt och att SBI har arbetat och kommer att fortsätta arbeta intensivt med få finansinstitutioner att anta XRP. Enligt Kitao kommer XRP att vara större än Bitcoin då XRP har verktyg för att göra gränsöverskridande transaktioner snabbare och billigare.

Det blir spännande att se hur handlarna kommer att ta emot de allt fler kryptona som tillåts i landet, speciellt nu när lågkonjunkturen har gjort entré.

 

 

.

 

 


token token token token token

Crypto Exchanges


CryptoViking.se Control + D

Senaste nytt hos CryptovikingCryptoViking writer

Populära artiklar
Läs om NFT
Bitcoin logo

Mer om Ethereum
Läs om Krypto Staking
Se fler artiklar


Decentralized E-wallets
Metamask-logo Metamask Guide Metamask-logo Phantom Guide
Handla krypto via Binance Handla krypto via Crypto.com

Hur köper man kryptovaluta❓ Läs mer