Reklam

Kryptoföretag kämpar för Hongkong-licenser inför den kommande krypto reglering

Hongkongs planer på att öppna sin krypto reglering är bara några dagar bort, och kryptobörserna sätter allt på spel för att etablera sig i regionen.

Det pågår en kapplöpning för att locka till sig kryptohandlare i Hongkong, och flera kryptovalutaföretag har meddelat sina planer att ansöka om licens den 1 juni.

Den 29 maj tillkännagav den Hongkong-baserade kryptobörsen CoinEx sin avsikt att etablera en lokal plattform vid namn BitHK. De kommer att lämna in sin ansökan om Virtual Asset Service Provider (VASP)-licens till värdepappersregulatorn den 1 juni.

På samma dag twittrade Huobi att deras Hongkong-enhet erbjuder kryptohandel för lokalbefolkningen. De lämnade också in sin VASP-ansökan till Securities and Futures Commission (SFC) den 29 maj.

För att stärka kryptoindustrin i Hongkong har två nya branschgrupper, Hong Kong Licensed Virtual Assets Association (HKLVAA) och Web3 Harbor, meddelat sin lansering genom ett gemensamt uttalande den 29 maj.

HKLVAA kommer att fokusera på att betjäna företag med VASP-licenser och de som är intresserade av att bli licensierade i Hongkong. Web3 Harbor på andra sidan kommer att stödja lokal utveckling av Web3-teknologi.

Med den kommande  krypto reglering som kommer den 1 juni återstår det att se vilka kryptoföretag som kommer att säkra sina licenser och etablera sig i Hongkong. Kapplöpningen för att dra nytta av den spännande kryptomarknaden är i full gång, och företagen kämpar för att ta del av de lovande möjligheterna för digitala tillgångar i Hongkong.


token token token token token

Crypto Exchanges


CryptoViking.se Control + D

Senaste nytt hos CryptovikingCryptoViking writer

Populära artiklar
Läs om NFT
Bitcoin logo

Mer om Ethereum
Läs om Krypto Staking
Se fler artiklar


Decentralized E-wallets
Metamask-logo Metamask Guide Metamask-logo Phantom Guide
Handla krypto via Bybit.com Handla krypto via Crypto.com

Hur köper man kryptovaluta❓ Läs mer