Reklam
Nyheter
Publicerad Jul 21 2022 17:36

Elon Musk har sålt av en stor del av Teslas Bitcoinreserv

I elbilsföretagets Teslas andra kvartalsrapport framgår att ägaren Elon Musk har sålt av 75 % av företagets Bitcoin till ett värde av 936 miljoner dollar. Kryptomarknaden reagerade direkt med nedåtgående kurser. I raset drogs även Ethereum, den näst största kryptovalutan, med. På endast en timme hade dess värde sjunkit med 3 procent medan Bitcoins värde minskade med 2,5 % under samma tid.

I februari 2021 då Bitcoinkursen stod på 43 000 $ beslutade Teslas ledning för att ha en del av företagets tillgångar i kryptovaluta och man köpte Bitcoin för 1,5 miljarder $. Tanken var att en del produkter skulle kunna köpas med krypto.

Endast en månad efter Bitcoiniköpet, i april 2021, tillkännagav Elon Musk att företaget skulle inte längre acceptera betalningar med Bitcoin ur ett miljöperspektiv. Som bekant tär Bitcoingrävandet hårt på miljön på grund av dess stora förbrukning av energi.

 

 

Reklam

 

Elon bryter dock inte helt med Bitcoin utan anser fortfarande att Bitcoin har långsiktig potential som investering och är ett bra ett alternativ till kontanter. Tesla äger fortfarande Bitcoin för 128 miljoner dollar. I Teslas kvartalsrapport framkommer att Bitcoins volatila kurs har medfört att företaget har 27 miljoner dollar i nedskrivningsförluster och i och med Bitcoinförsäljningen förbättrades vinsten med 128 miljoner $ för att landa på totalt 2,26 miljarder $ i vinst. 

Enligt Elon Musk ska försäljningen inte ses som att företaget dömer ut krypto. “We are certainly open to increasing bitcoin holdings in future. So, this should not be taken as some verdict on Bitcoin.” Han menade att för Teslas framtid är det viktigt att, under dessa oroliga tider och då speciellt med tanke på covidstängningarna i Kina, tänka på företagets likviditet.

I tider av ekonomisk turbulens är det inte sällsynt att företag och investerare flyttar kapital till så kallade säkrare tillgångar och försäljningen av Bitcoin är ett sätt för Tesla att förbättra på kassaflödet.

Marknaden verkar tro på Elon Musks ord om att försäljningen gjordes enbart av taktiska skäl för att förbättra företagets likviditet. Det finns redan tecken på att både Bitcoin och Ethereum håller på och återhämtar sig från nedgången.

 

 

token token token token token

Crypto Exchanges


CryptoViking.se Control + D

Senaste nytt hos Cryptoviking



CryptoViking writer

Populära artiklar
Läs om NFT
Bitcoin logo

Mer om Ethereum
Läs om Krypto Staking
Se fler artiklar


Decentralized E-wallets
Metamask-logo Metamask Guide Metamask-logo Phantom Guide
Handla krypto via Bybit.com Handla krypto via Crypto.com

Hur köper man kryptovaluta❓ Läs mer