Reklam

Schweiz förbereder nödåtgärder för UBS övertagande av Credit Suisse

Den Schweiziska Nationalbanken (SNB)  planerar att använda "nödåtgärder" för att påskynda UBS övertagande av Credit Suisse och förhindra en "kollaps i förtroende". Enligt källor åtgärden skulle tillåta affären att slutföras utan den vanliga sexveckors konsultationsperioden med aktieägarna, vilket bekräftades av tre personer som är insatta i situationen enligt en Financial Times-rapport som kom ut den 18 Mars.

Schweiziska Nationalbanken (SNB) och Schweiz finansiella tillsynsmyndighet tror att förvärvet av Credit Suisse av UBS - Schweiz största bank - är det "enda alternativet" för att förhindra en "kollaps i förtroende" i Credit Suisse. SNB och Swiss Financial Market Supervisory Authority (FINMA) arbetar för att nå "regulatorisk överenskommelse" innan lördag kväll och har sagt till internationella motparter att de anser att en affär med UBS är det "enda alternativet" för att förhindra en kollaps i förtroende i Credit Suisse.

Det rapporteras att UBS avser att fortsätta med Credit Suisses planer att minska sin investeringsbank, där två personer "insatta i situationen" har sagt att "den sammanslagna enheten kommer att utgöra högst en tredjedel av den sammanslagna gruppen." UBS har totalt tillgångar på "$1,1 biljoner" på sin balansräkning, medan Credit Suisse har "$575 miljarder" - en framgångsrik fusion mellan de två schweiziska bankerna skulle skapa en av de största globalt systemiskt viktiga finansiella institutionerna i Europa.

Detta kommer efter att det amerikanska investeringsföretaget BlackRock i en tweet den 18 mars meddelade att de "inte är intresserade" av att förvärva Credit Suisse.

BlackRock is not participating in any plans to acquire all or any part of Credit Suisse, and has no interest in doing so.

— BlackRock (@BlackRock) March 18, 2023

Tidigare släppte SNB och FINMA en gemensam uttalande den 15 mars och konstaterade att Credit Suisse uppfyllde "kapital- och likviditetskraven" som ställs på systemiskt viktiga banker. Uttalandet noterade att om det behövdes skulle SNB tillhandahålla Credit S


token token token token token

Crypto Exchanges


CryptoViking.se Control + D

Senaste nytt hos CryptovikingCryptoViking writer

Populära artiklar
Läs om NFT
Bitcoin logo

Mer om Ethereum
Läs om Krypto Staking
Se fler artiklar


Decentralized E-wallets
Metamask-logo Metamask Guide Metamask-logo Phantom Guide
Handla krypto via Bybit.com Handla krypto via Crypto.com

Hur köper man kryptovaluta❓ Läs mer