Reklam
Nyheter
Publicerad May 11 2022 20:21

Stablecoin UST värde har påverkats av kryptonergången

Det har säkert inte undgått någon att kryptovalutorna har, liksom många andra finansiella tillgångar, påverkats hårt av den rådande osäkerheten ute i världen. Kriget i utkanten av Europa, ökande inflation och räntehöjningar har fått digitala valutor att falla till nivåer som har orsakat skrämselhicka bland många investerare.

 

Vad är Stablecoins?

Stablecoin är en digital tillgång. Till skillnad från andra kryptovalutor har stablecoin ett stabilt värde eftersom dess värde knuts till fiatvaluta, obligationer, råvaror, metaller och andra fysiska tillgångar. Värdet på många Stablecoins har baserats på den amerikanska dollarns värde och då har värdet på en Stablecoin motsvarat i princip en dollar.

Investerare som har sålt av krypton eller inte vetat vilken kryptovaluta de ska investera i har då köpt Stablecoin med chans till bra ränta. 

 

TerraUSD rasat i värde

Ett av de största stablecoins TerraUSDs värde har varit knytet till den amerikanska dollarn och värdet motsvarat en dollar. TerraUSD har påverkats negativt av omvärldshändelserna och har störtdykit och varit nere i 0,2998 dollar enligt CoinMarketCap. Terra återhämtade sig något efter raset på 32 % under en timme onsdagen 11 maj och handlas nu runt 0,65 dollar. 

Stablecoins sammanlagda värde var cirka 180 miljarder $ i mars 2022 och de tre största Tether, USD Coin och Binance USD utgör över 80 % av Stablecoin marknaden. TerraUSD är den femte största Stablecoinet på marknaden och dess börvärde ligger runt 7 miljarder $.

 

Stablecoin ska regleras

USA:s finansminister Janet Yellen vill att Stablecoins ska regleras för att hindra att de kollapsar. Yellen menar att ”Digitala tillgångar kan innebära risker för det finansiella systemet och ökad och samordnad regulatorisk uppmärksamhet är nödvändig.” En reglering skulle enligt Yellen kunna vara på plats redan till årsskiftet. Inom kort ska det amerikanska finansdepartementet komma ut med en rapport om kryptovalutor och Stablecoins för att förbereda en framtida lagstiftning för att motverka drastiska ras med negativa följder för den övriga finansiella världen.

 


token token token token token

Crypto Exchanges


CryptoViking.se Control + D

Decentralized E-wallets
Metamask-logo Metamask Guide Metamask-logo Phantom Guide
Handla krypto via Binance Handla krypto via FTX.com

Hur köper man kryptovaluta❓ Läs mer
Senaste nytt hos CryptovikingCryptoViking writer

Populära artiklar
Läs om NFT
Bitcoin logo

Mer om Ethereum
Läs om Krypto Staking
Se fler artiklar