Reklam
Nyheter
Publicerad Oct 27 2022 10:46

Ska Storbritannien bli ett kryptoland?

Rishi Sunak, den nyvalde premiärministern i Storbritannien är en varm förespråkare för krypton. Under sin tid som finansminister i Boris Johnsons regering hade Rishi långtgående planer på att göra Storbritannien till ett internationellt centrum för kryptohandel. Det kungliga myntverket fick i uppdrag att skapa en NFT, men planen lades dock på is när Rishi lämnade sitt ämbete under den politiska turbulensen i somras. I egenskap som premiärminister kan han åter ta upp planen. 

 

Kryptovänlig premiärminister

Under sin tid som finansminister var Rishi en av de ledande i regeringen när det gällde krypto och han la fram flera kryptorelaterade förslag. Han var även med och la fram ett lagförslag om att legalisera stablecoins som betalningsmedel. Trots Rishis positiva inställning är vägen till en legalisering av krypto som betalningsmedel inte spikrak då det i våras fanns röster inom den brittiska finansvärlden som kallade förslaget om NFT för ”dålig gimmick”. Men ett steg närmare målet blev man efter att den brittiska Financial Conduct Authority (FCA) gav sitt stöd till förslaget.

Om lagen antas kommer brittiska tillsynsmyndigheter att få stor makt inom kryptovärlden. Hurdana lagar som kommer att skapas kring kryptoindustrin har inte sipprat ut. Den brittiska kryptoindustrin är dock positiv till planerna och kallar Rishi för en fintech-mästare. Enligt Ian Taylor, chefen för lobbygrupperna CryptoUK och CoinDesk är Rishis förslag positivt för den allmänna ekonomin.

 

Ny chef för digitala tillgångar

För några dagar sedan utnämndes fintech-entreprenören Binu Paul till chef för digitala tillgångar i Storbritannien och det verkar vara så att Storbritannien kommer att gå samma väg som El Salvador, som år 2021 blev det första landet i världen som gjorde Bitcoin till ett lagligt betalningsmedel. Utnämningen av Binu ses av många som ett försök att påskynda processen med att legalisera kryptobetalningar.

 

Reklam


token token token token token

Crypto Exchanges


CryptoViking.se Control + D

Senaste nytt hos Cryptoviking



CryptoViking writer

Populära artiklar
Läs om NFT
Bitcoin logo

Mer om Ethereum
Läs om Krypto Staking
Se fler artiklar


Decentralized E-wallets
Metamask-logo Metamask Guide Metamask-logo Phantom Guide
Handla krypto via Bybit.com Handla krypto via Crypto.com

Hur köper man kryptovaluta❓ Läs mer