Reklam

Voyager fått klartecken att genomföra affär med Binance.US

Kryptolångivaren Voyager har kommit ett steg närmare beslutet att få sälja sina tillgångar till Binance.US efter att konkursdomaren Michael Wiles gett sitt godkännande. Binance.US ska betala 20 miljoner dollar till Voyager för att få kundernas konton, vars tillgångar uppgår till 1,3 miljarder dollar, flyttade till Binance.US plattform. 

Domslutet slogs fast trots att SEC-advokater hade haft invändningar mot affären. De menade att Binance.US driver en oregistrerad värdepappersbörs. Detta fick inte gehör hos domaren Wiles som menade att det inte är seriöst av SEC att komma med så allvarliga anklagelser i sista minuten utan ordentliga bevis. Även CFIUS (The Committee on Foreign Investment in the United States) har följt processen för att upptäcka eventuella säkerhetsrisker förknippade med utländska investeringar hos Voyager. Binance.US, som är baserad i Palo-Alto, menar att det inte finns fog för oro då de är oberoende av sitt internationella moderbolag Binance som är baserad i Singapore.

 

Voyager kan fortfarande sätta stopp för affären

Voyager kan i och med konkursdomarens klartecken börja överföringen av kundernas konton till Binance. Men Voyager kan fortfarande backa ur efter att företagets finansiella rådgivare har meddelat att de närmaste veckorna vill de gå igenom Binance.US engagemang för affären, regelefterlevnad och säkerhetsåtgärderna för kundinsättningarna hos Binance.US.

 

Voyager-kunder kan snart ha tillgång till sina konton

Voyager frös kundernas konton i somras efter att ha ansökt om konkurs i juli, kort efter att kryptot TerraUSD och Luna hade råkat ut för trubbel som sedan påverkade hela den digitala kryptomarknaden. Kundernas frustration har varit stort och tålamodet håller på och tryter då de inte har kommit åt sina konton. Enligt Voyagers beräkningar kommer kunderna att få tillbaka drygt 70 % av sina tillgångar. Detta kan ske först när hela affären är genomförd och kundernas konton är hos Binance.US.

 


token token token token token

Crypto Exchanges


CryptoViking.se Control + D

Senaste nytt hos CryptovikingCryptoViking writer

Populära artiklar
Läs om NFT
Bitcoin logo

Mer om Ethereum
Läs om Krypto Staking
Se fler artiklar


Decentralized E-wallets
Metamask-logo Metamask Guide Metamask-logo Phantom Guide
Handla krypto via Bybit.com Handla krypto via Crypto.com

Hur köper man kryptovaluta❓ Läs mer