Reklam

Walmart på väg in i metaverse

Den amerikanska detaljhandelskedjan Walmart har tagit de första stegen in i den virtuella världen, även kallad metaverse, genom att lämna in tillståndsansökningar hos US Patent and Trademark Office. Enligt nyhetskanalen CNBC hoppas Walmart inom kort kunna erbjuda kunderna en virtuell upplevelse där de kan handla allt ifrån elektronik, heminredning, spel, leksaker, vårdprodukter och sportartiklar i form av NFT:er. All handel är tänkt att bedrivas med Walmart-tokens.

 

För att Walmart ska kunna sätta igång med lanseringen behöver patentverket godkänna de sju tillståndsansökningarna. Företaget ansöker bland annat om att få lansera en egen kryptovaluta baserad på blockkedjetekniken. Även ansökningen om att en virtuell onlinetjänst med digitala varor autentiserade av NFT behöver godkännas.

 

Reklam

 

Walmart är inte den enda handelskedjan som satsar på den virtuella världen. När Facebook ändrade sitt namn till Meta var det som ett uppvaknande för företag att även de måste börja planera in hur de ska passa in i det framtida samhällets krav. Kedjor som Nike, Gap, Under Armour och Adidas har redan debuterat inom metaverse. Nike har till exempel skapat en onlinevärld som heter Nikeland tillsammans med Roblox och Adidas har samarbetat med Yuga Labs som står bakom Bored Apes.

 

Walmart har tack vare avancerad logistik och inköpshantering lyckats bli en av världens största detaljhandelskedjor. Att gå in i den virtuella världen kräver andra färdigheter och framför allt måste en passande NFT-kollektion tas fram. Om allt kommer att gå som Walmart har planerat kommer företaget att nå en ny helt kundmarknad och föra den virtuella handeln flera snäpp uppåt.

 

 


token token token token token

Crypto Exchanges


CryptoViking.se Control + D

Senaste nytt hos CryptovikingCryptoViking writer

Populära artiklar
Läs om NFT
Bitcoin logo

Mer om Ethereum
Läs om Krypto Staking
Se fler artiklar


Decentralized E-wallets
Metamask-logo Metamask Guide Metamask-logo Phantom Guide
Handla krypto via Bybit.com Handla krypto via Crypto.com

Hur köper man kryptovaluta❓ Läs mer