Reklam

Binance: den främsta kryptohandelsplattformen

Världens största kryptovaluta exchange Binance är för dig som har hållit på med kryptohandel ett tag och vet hur det går till på en kryptohandelsplattform. Binances handelsplattform är lite komplext i början, men när du väl har lärt dig använda plattformen vill du inte byta det mot något annat.

 

På Binance hittar du allt på ett ställe. Här finns där runt 380 kryptovalutor och när nya kommer ut på marknaden är Binance rätt snabb med att ta dem till sitt sortiment. Du hittar även mängder av diagram, guider, terminer, optioner m.m. Du kan även handla med svenska valuta hos Binance. Binance kan även erbjuda sitt eget Binance Coin och Stablecoin BUSD (Binance USD).

 

 

Vad är Binance coin?

Som alla andra blockkedjor har Binance sin egen digitala valuta: Binance coin. År 2017 lanserades myntet som ett Ethereum-mynt men flyttades över till Binance eget nätverk (Binance Smart Blockchain) två år senare. När man når taket på 200 miljoner Binance coins skapas inte fler.

Syftet med ett eget token i Binances blockkedja var att underlätta handeln och samtidigt sänka handelsavgifterna. I dag kan du använda Binance valuta till att betala resebokningar, köpa digitala presenter, göra transaktioner och ansöka om lån för att nämna några områden.

 

Det som många undrar över är Binance värde i framtiden. Den frågan går inte att besvara då kryptovalutors värde är beroende på tillgång och efterfrågan och på vad som händer i världen. Investerare håller stenhård kontroll över Binance kurs och lägger in köpordrar när kursen sjunker för att sedan sälja av när de har stigit. Binance är en av de främsta kryptovalutorna och det är osannolikt att kursen skulle krascha helt, men det gäller att ha is i magen när värdet går neråt och inte paniksälja.

 

 

Binances smart chain

Med hjälp av Binances smart chain (BSC) kan du använda smarta kontraktsbaserade applikationer. I kombination med Binance Chain (BC) kan du få både smarta kontraktsbaserade funktioner och hög transaktionskapacitet. Via BSC kan du även få tillgång till Ethereum Virtual Machine (EVM) och därigenom till plånboken MetaMask.

 

 

Binance virtuella plånbok

Använd dig av Binance egna plånbok när du handlar krypto hos Binance. Plånboken är så klart centraliserad och kan laddas ner både i datorn och i mobilen.

Binance samarbetar med Trust wallet, som är en decentralizerade plånboksapp som finns för iOS eller en Android.

 

 

Tjäna krypto med Binance Earn

Genom att låsa dina krypto för en tid på Binance Earn kan du tjäna belöningar i form av kryptomynt. Det är som bankernas ränta när du har pengar på ett bankkonto. Du kan välja att låsa in dina krypto för en bestämd tid eller i ett flexibelt konto. På Binance hemsida kan du se vad för slags ränta du kan få beroende på vilken slags konto du väljer att låsa dina krypton på. 

 

Reklam

 

 

Binance avgifter

En av de saker du bör kolla upp innan du väljer en kryptohandelsplattform är avgifterna. Kolla upp vad du får för avgifterna och om plattformen erbjuder de tjänster du är i behov av. När du handlar krypto hos Binance utgår avgift både när du köper, säljer, gör insättningar och uttag, även till fysisk valuta, s.k. fiatvaluta. Binance accepterar flera sorters betalningsmetoder och på deras webbplats kan du se avgifterna.

 

 

Binance är en säker kryptohandelsplattform

Kolla alltid upp den kryptohandelsplattform som du tänker anlita. Säkerheten är den viktigaste punkten och du ska inte tumma på säkerhetskraven. Ute i cyberrymden finns otaliga hackers, precis som det finns massor av bedragare i den riktiga världen, som är ute efter dina pengar. Tänk på att kolla upp följande saker:

 • Att företaget sätter undan en del av avgifterna in i en separat fond, som täcker eventuella förluster om hackers skulle ta sig in i systemet.
   
 • Att företaget har en tvåfaktorsautentisering, d.v.s. att det krävs mer än lösenord för att komma in på ditt konto. Det kan vara till exempel att ange en engångskod som du får via sms.
   
 • Att företaget har en vitlista där du anger de av dig godkända adresser över behörig trafik. Adresser som inte står med på vitlistan kan inte göras uttag till.

 

Hur köper man BNB?

 • Öppna ett handelskonto hos Binance
   
 • Slutför registreringsprocessen.
   
 • Välj betalningsmetod.
   
 • Välj BNB.
   
 • Ange summa och godkänn.
   
 • Sedan är BNB tokens i din Exchange wallet under spot kategorin.

Köp BNB via Binance

Handla inte mer än vad du har råd att förlora.
 

Sammanfattning

Binance handelsplattform är ett toppenval om du har blivit van vid att handla med krypto och vet hur processerna går till. Ett stort plus är att i stort sett allt finns under ett tak och att Binance har även sin egen valuta.

Till kundernas glädje erbjuder Binance stora avgiftsrabatter till investerare som betalar med Binance coins.


token token token token token

Crypto Exchanges


CryptoViking.se Control + D

Decentralized E-wallets
Metamask-logo Metamask Guide Metamask-logo Phantom Guide
Handla krypto via Bybit.com Handla krypto via Crypto.com

Hur köper man kryptovaluta❓ Läs mer
Senaste nytt hos CryptovikingCryptoViking writer

Populära artiklar
Läs om NFT
Bitcoin logo

Mer om Ethereum
Läs om Krypto Staking
Se fler artiklar