Reklam
Nyheter
Publicerad Jan 03 2023 10:56

Bitcoins 14-årsdag är här!

Den 3 januari 2009 skapade Satoshi Nakamoto den första kryptovalutan Bitcoin, som var startskottet för den expansiva finansiella virtuella världen. Tycka vad man vill om Bitcoin men den har sannerligen bjudit på en berg-och-dalbanetur med sina branta stigningar och nedförsbackar. Många investerare har blivit förmögna under resans gång medan å andra sidan finns det även investerare som har fått se sina besparingar krympa. 

Trots att Bitcoin har haft en stark påverkan på det monetära systemet har skolor och institut hårdnackat vägrat lära allmänheten hur valutan fungerar och hur den digitala världens ekonomi påverkar den fysiska världen och dess finansiella system. När bankväsendet har envist fortsatt att ignorera Bitcoin har den digitala valutan istället tagit mer plats genom att bygga och förbättra nätverket med decentraliserade noder. Resultatet blev som ni säkert redan vet - den säkraste datornätverket i världen.

 

Överlever Bitcoin regleringar?

Gandhi sa en gång i sin kamp mot det brittiska väldet ”Först ignorerar de dig, sedan skrattar de åt dig, sedan slåss de mot dig, sedan vinner du.” Och i vilken fas befinner sig Bitcoin nu frågar du säkert? Jo, i kampfasen för finansiella institut världen över har börjat inse att Bitcoin har kommit för att stanna och hundratals andra virtuella valutor har dykt upp i dess kölvatten. För att banker och andra finansiella institut ska kunna ha kvar den monetära makten försöker de eliminera de virtuella valutorna med hjälp av regleringar och lagar. 

En ny ekonomi har byggts upp kring kryptovalutor och stora internationella företag och stater har börjat acceptera att den digitala valutan är en del av den fysiska ekonomin. Det ser ut som om finansiella företag skrattade och ignorerade Bitcoin för länge och att det nu är för sent att stoppa kryptovalutor med regleringar. 

Kommer födelsedagsbarnet Bitcoin att överleva eller kommer den att krossas av dem som fruktar att digitala valutor kommer att få för stor makt? Men att krossa helt kryptovalutavärlden och dess ekonomin behöver man ta till en ordentlig slägga och frågan är om någon vågar sig på den uppgiften då det skulle även ha stora konsekvenser för den ”vanliga” fysiska finanspolitiken. 


token token token token token

Crypto Exchanges


CryptoViking.se Control + D

Senaste nytt hos CryptovikingCryptoViking writer

Populära artiklar
Läs om NFT
Bitcoin logo

Mer om Ethereum
Läs om Krypto Staking
Se fler artiklar


Decentralized E-wallets
Metamask-logo Metamask Guide Metamask-logo Phantom Guide
Handla krypto via Bybit.com Handla krypto via Crypto.com

Hur köper man kryptovaluta❓ Läs mer