Reklam
Nyheter
Publicerad Jan 25 2023 13:02

Kryptomarknaden sysselsätter alltfler utvecklare

Som de flesta vet har det gått hackigt för kryptomarknaden det senaste året, men trots detta ökar antalet utvecklare inom branschen. Enligt en rapport från Electric Capital Developer 2022 har antalet utvecklare inom krypto ökat med i genomsnitt 5 % årligen de senaste sju åren. Detta är en dramatisk ökning jämfört med då den öppna källkoden skapades. Då arbetade endast runt tusen personer med olika projekt och att utveckla koden. Idag arbetar cirka 23 000 utvecklare inom kryptobranschen.

Kryptonätverkets värde är idag på 2018 års nivå, men antalet utvecklare har ökat med 290 % sedan dess. Sedan kryptomarknaden störtdök för ett år sedan har antalet utvecklare hos både Bitcoin och Ethereum ökat. Bitcoin har fått se en ökning av utvecklare från 372 till drygt 940 medan utvecklare hos Ethereum har ökat från 1080 till 5800. 

Att man nu hårdsatsar på utveckling bådar gott för framtiden för krypton som till exempel Bitcoin, som har rasat 75 % i värde efter en all-time-high på 69 000 $,.

 

Boom även inom mindre ekosystem

Även andra ekosystem som Polkadot och Solana har anställt utvecklare i rasande takt. Båda hade färre än tvåhundra utvecklare innan lågkonjunkturen började inom kryptobranschen till att ha över tusen utvecklare nu.

Hos mindre ekosystem som Polygon, Hedera, Arbitrum och Starknet har antalet utvecklare växt med mellan 40 och 50 procent årligen.

Två andra områden som har sett en kraftig ökning i antalet utvecklare är DeFi-branschen som i dagsläget sysselsätter närmare 4 000 utvecklare, vilket är en ökning med 240 % sedan sommaren. Och den andra branschen är NFT som har ökat sin utvecklarstab med 300 % sedan 2021. 

 

Framtiden ser ljus ut

Att kryptobranschen satsar stort på utveckling är en indikator på att kryptoplattformarna kommer att växa i värde och som kan komma att vara värd flera biljoner dollar inom en snar framtid.

 


token token token token token

Crypto Exchanges


CryptoViking.se Control + D

Senaste nytt hos CryptovikingCryptoViking writer

Populära artiklar
Läs om NFT
Bitcoin logo

Mer om Ethereum
Läs om Krypto Staking
Se fler artiklar


Decentralized E-wallets
Metamask-logo Metamask Guide Metamask-logo Phantom Guide
Handla krypto via Binance Handla krypto via Crypto.com

Hur köper man kryptovaluta❓ Läs mer