Reklam
Nyheter
Publicerad Aug 30 2022 21:40

Crypto.com överförde av misstag 10 miljoner $ till en kvinna

Vad skulle du säga om det helt plötsligt fanns nästan hundra miljoner kronor på ditt konto? En kvinna från Melbourne i Australien råkade ut för just detta. Kryptoplattformen Crypto.com skickade av misstag drygt tio miljoner dollar och felet upptäcktes inte förrän sju månader senare.

Crypto.com har nu vidtagit rättsliga åtgärder då Thevamanogari Manivel och hennes syster Thilagavathy Gangadory har satt sprätt på en stor del av pengarna och inte vill betala tillbaka dem. Men hur kommer det sig att Manivel fick en så stor summa pengar? Allt började när en anställd på Crypto.com skulle göra en återbetalning på hundra dollar till Manivels konto. Den anställde skrev in kvinnans kontonummer på betalningsrutan och istället för hundra dollar skickades 10 474 143 $ till Manivel. Ett mänskligt fel som fick stora konsekvenser.

Sju månader senare vid revisionen julen 2021 upptäckte revisorerna felet och när företaget försökte få tillbaka pengarna framkom att Manivel hade spenderat 1,35 miljoner dollar på ett hus med flera sovrum, gym och bio. 

När Crypto.com ansökte i domstol om att frysa Manivels konto fanns inget att hämta där då Manivel hade flyttat över miljontals dollar till andra konton, däribland till hennes dotters konto. Att Manivel har varit medveten om det brottsliga i att behålla pengarna råder knappast någon tvekan om. I försök att fly rättvisan har hon överfört lagfarten på huset till sin syster Gangadory som bor i Malaysia.

För Crypto.com har varit tvungen att ta ärendet till högsta domstolen för att få tillbaka pengarna med tio procent ränta. De åtalade har varken svarat på åtalet eller dykt upp på möten. I de åtalades frånvaro har domstolen beordrat Gangadory att sälja huset och betala drygt 1,3 miljoner dollar till Crypto.com. Domen har dock inte verkställts än då ärendet var obestridd. Både Manivel och hennes syster har gjort sig oanträffbara.


Läs mer om Crypto.com

 


token token token token token

Crypto Exchanges


CryptoViking.se Control + D

Senaste nytt hos CryptovikingCryptoViking writer

Populära artiklar
Läs om NFT
Bitcoin logo

Mer om Ethereum
Läs om Krypto Staking
Se fler artiklar


Decentralized E-wallets
Metamask-logo Metamask Guide Metamask-logo Phantom Guide
Handla krypto via Binance Handla krypto via FTX.com

Hur köper man kryptovaluta❓ Läs mer